Find us on Facebook
Skype An's Angels

Voor de meest actuele informatie, extra foto's en meer speciale video's kunt ook onze Facebook pagina bezoeken. For the latest information, additional photos and many more special videos you can also visit our Facebook page.
Er is een grote collectie chihuahua video's van An's Angels op ons Youtube kanaal, met 2,1 miljoen Youtube views en 5.050 abonnees. A large collection of videos of An's Angels Chihuahuas on our Youtube channel, with 2.1 million Youtube views and 5.050 subscribers.
Narcose voor uw Chihuahua
De meeste chirurgische ingrepen en röntgen onderzoeken bij uw Chihuahua gebeuren onder narcose. Onder narcose gaan betekent eigenlijk het uitschakelen van de pijn van het hele lichaam, die samen gaat met spierverslappers en een diepe slaap.

Hiervoor worden bepaalde medicijnen gebruikt (Narcotica, Anesthesie). Deze middelen zorgen ervoor de zenuwen tijdelijk niet functioneren.

De narcose werkt dus op de hersenen, bij het centrale zenuwstelsel. Tegelijkertijd hebben deze middelen ook invloed op andere lichaamsfunctie. Bijv. maag- en darmactiviteit, de ademhaling, werking van het hart en de temperatuurregeling. Bij deze net opgenoemde voorbeelden kunnen weleens niet gewenste effecten optreden. In het ergste geval het overlijden van uw huisdier, dit komt doordat er ook belangrijke systemen beïnvloed worden. Dit word over het algemeen beschreven als “Het narcose risico”.

Door gebruik van moderne middelen, vaak in combinatie met elkaar, worden op die manier de ongewenste effecten verminderd. De anesthesie wordt naar de hand van de duur en de nodige narcose diepte bepaald en zorgvuldig op de patiënten afgestemd.

De arts kent in de regel de patiënt en de risico’s die bij dat dier hoort. Daarom zijn narcoseproblemen heel gering. Natuurlijk kunt u als eigenaar ook op een aantal dingen letten zodat het risico nog kleiner wordt.

Door de invloed die de narcose heeft op het maag en darmkanaal en op het evenwicht van uw dier, kan het weleens voorkomen dat uw Chihuahua moet overgeven. Maar omdat uw hond dan al slaapt bestaat het gevaar van verstikking als het spuug in de luchtpijp komt. Daarom moet u voor elke geplande narcose 8-12 uur uw hond geen eten meer aanbieden. Drinkwater mag u gewoon blijven aanbieden.

De narcose zorgt ervoor dat de lichaamstemperatuur wat daalt, de Chihuahua moet dan ook bij thuiskomst op kamertemperatuur liggen. Leg uw hond wel altijd op de grond, niet dat ze tijdens het wakker worden ergens vanaf kunnen vallen en zich bezeren. Eten mag in de meeste gevallen die dag niet meer. Als het dier weer helemaal bij is mag u drinken aanbieden. De narcose word zo min mogelijk gegeven en zo diep als nodig is afgemeten, daarna is er de wakker word fase. De duur van wakker worden is verschillend.

Natuurlijk zijn niet alle Chihuahua's hetzelfde, er zijn natuurlijk verschillen. Zo zijn er ook verschillen "in het wakker worden" fase. Dit kan verschillen tussen enige uren tot 3 dagen. Een bijzondere bijwerking bij honden is het janken na de narcose, dit heeft echter niets met pijn te maken. We noemen deze patiënten vaak “zangers”. Dit is een bijwerking van de narcose en is ongevaarlijk. Dit is erg zenuwslopend en slaaprovend omdat deze bijwerking soms de hele nacht door kan gaan. Als uw vragen heeft over de narcose en de verschillende vormen hiervan wees dan niet bang om uw behandelend dierenarts te benaderen.

© Copyright and design by An's Angels
Foto's, video's en illustraties op de website mogen niet worden gebruikt zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming.
You may not distribute, exchange, modify, sell, or transmit anything you copy from this Site, including text, images, photo's, and video, for any business, commercial, or public purpose.