Find us on Facebook
Skype An's Angels

149 - An's Angels met uitleg over "Geen Lepto enting bij onze chihuahua pups"

Voor de chihuahua pup is de Lepto enting een van de meest risico volle entingen. De World Small Animal Veterinary Association (WSAVA) zegt in zijn richtlijnen het volgende over de Lepto enting: "Het Leptospirose vaccin hoort NIET standaard in het vaccinatieschema en is met nadruk géén core vaccinatie". Met andere woorden deze enting is geen verplichte enting.

De dierenarts gebruikt vaak de Lepto vloeistof in combinatie met de DHP vaccinatie voor Parvo, Hepatitis en Hondenziekte. Veel dierenartsen melden dit niet aan de eigenaar of zeggen dat de DHP vaccinatie niet anders toegediend kan worden dan opgelost in de L4 vaccinatie. Dit is niet zo!!! Hiervoor kan een fysiologisch zoutoplossing gebruikt worden, maar daar moet u zelf bij de dierenarts om vragen.

Omdat de L4 wordt gebruikt om de DHP vaccinatie in op te lossen, krijgt een pup dus in 4 weken tijd 2 keer een combinatie van 4 bacteriën en 3 virussen geïnjecteerd. Sommige dierenartsen geven op hetzelfde moment dan ook nog Kennelhoest en Rabiës! Een onmogelijke hoeveelheid ziekteverwekkers in één keer, dit alles is vooral voor het ras chihuahua een flinke aanslag op het immuunsysteem. Een pup kan hiervan zo ziek worden en het zelfs niet overleven.

Wel of niet een Leptospirose enting? Een afweging voor de eigenaar. Wij, An's Angels chihuahua's, adviseren gezien onze eigen ervaringen om in ieder geval de Lepto enting nooit tegelijkertijd met een DHP of Rabiës te geven. Als u het echt wilt geven, dan kan het ook later! Die mogelijkheid is er dus.

Voor meer informatie over lepto enting: https://www.hondenvaccinatieinfo.nl/belangrijke-info-vaccinatie-weil