Find us on Facebook
Skype An's Angels

Voor de meest actuele informatie, extra foto's en meer speciale video's kunt ook onze Facebook pagina bezoeken. For the latest information, additional photos and many more special videos you can also visit our Facebook page.
Er is een grote collectie chihuahua video's van An's Angels op ons Youtube kanaal, met 2,1 miljoen Youtube views en 5.050 abonnees. A large collection of videos of An's Angels Chihuahuas on our Youtube channel, with 2.1 million Youtube views and 5.050 subscribers.
Waarschuwingen, tips en uitleg bij het kopen van een chihuahua
Informatieve / Instructie video's van An's Angels chihuahua's !
We zijn in november 2022 gestart met het maken van een aantal korte informatieve video's omtrent de chihuahua. Belangrijke en handige info, zoals:

Informatie over Hypoglykemie, dit gaat over een te lage bloedsuikerspiegel bij een pup.

Het wel of niet toedienen van de Lepto enting bij chihuahua pups.

Huisdier en uw mogelijke positieve gezondheidsbeïnvloeding.

En deze mag zeker niet ontbreken; wat is Patella Luxatie?

Als er mensen zijn die iets meer over een bepaald onderwerp willen weten stuur ons dan een berichtje.

Met het kopen van een Chihuahua via een tweedehands site loopt u meer risico dat u een hond koopt met gebreken. Vaak lijkt in het begin niets aan de hand te zijn, maar het komt te vaak voor dat kort na de aankoop de ellende begint.....en dan bent u vaak al gehecht aan het pupje. Het komt ook voor dat kennels u de suggestie willen wekken dat ze lid zijn van een bepaald "betrouwbaar keurmerk". Als u even de tijd neemt om even uit te zoeken wie achter dit zogenaamde keurmerk zit, zult u zelf ontdekken dat u te maken heeft met een eigen bedacht keurmerk en dat deze niet officiëel is erkend.

Echte professionele Chihuahua fokkers selecteren zeer nauwkeurig de honden voordat ze gaan fokken. Er wordt vooraf bekeken of bepaalde stambomen goed “matchen”. Dit is een serieuze aangelegenheid, omdat je niet zomaar twee Chihuahua's aan elkaar kunt koppelen. Er wordt zo gecombineerd met het doel het ras beter te maken; dit heeft de hoogste prioriteit!. Hierbij wordt gekeken naar de ouders, grootouders, bijbehorende erfelijkheden en eigenschappen.

Hoe herken ik een gezonde pup: Een gezonde pup is alert, speels, vrolijk en de oogjes zijn helder. De vacht van de pup is klitvrij en glanzend. De oren ruiken niet vreemd en bezitten geen korstjes. De huid van de pup is veerkrachtig. Het tandvlees is roze van kleur, er zijn geen afgebroken tanden. De staart heeft geen kale plekken of korstjes. En deze loopt niet mank en hijgt niet overdreven, na wat inspanning.
De Chihuahua Tea Cup: Het is een kreet die is ontstaan doordat er zeer kleine Chihuahua's op de markt werden gezet. Eigenlijk zijn het verkeerd gefokte honden en met als gevolg dat deze ongezond zijn. Denk aan te open fontanel, waterhoofdjes, uitpuilende ogen, lever- en nieraandoeningen, problemen met hart en evenwichtsorgaan en zelfs onvolgroeide gewrichten en/of organen! Let op: Teacup is een kreet en geen officiele benaming; een “broodfok ras”. Om ze klein te houden worden ze vaak ondervoed en vlak voordat u de fokker bezoekt, voorzien van een pepmiddel zoals bv suikerwater. Als u dus thuis komt begint de ellende!
ARFE stamboom: Als u een pup koopt met een ARFE stamboom, dan koopt u een pup zonder officiële stamboom! Deze wordt dus niet geaccepteerd door de Chihuahua Club Nederland en Raad van Beheer. Een hond met een ARFE stamboom geeft u absoluut niet de garantie dat u een zuivere Chihuahua koopt. Het is en blijft een stamboomloos hondje. Er is in Nederland maar één erkende stamboom en die is van de FCI. Klik hier voor een voorbeeld van een echte officiele Raad van Beheer & FCI stamboom.
Blue merle Chihuahua's: De NCC heeft met de fokkers afgesproken niet meer te fokken met Merle Chihuahua's. Vaak komt het voor dat Chihuahua's met het Merle gen problemen geeft zoals doofheid en slechtziendheid.
Patella luxatie: Kleinere honden kunnen helaas problemen ondervinden met hun pootjes; klachten met hun gewrichten. Als er problemen zijn met losse knieschijven, dan spreken we over Patella luxatie, vaak ook gewoon Patella genoemd. Deze aandoening is erfelijk bepaald! Als dus in de familie van de pup sprake is van Patella, dan heeft u een zeer grote kans dat uw pup dit ook zal gaan krijgen. Patella is vaak pijnlijk bij het lopen en daardoor ontstaat er een afwijkend looppatroon. Een dure operatie is dan de enige oplossing om dit probleem echt te verhelpen. Soms ontstaat Patella door het springen vanaf te hoge hoogtes of tijdens het neerdalen op ongelijke grond. U moet dus altijd proberen ervoor te zorgen dat uw hond dit niet overkomt! Wij gebruiken bijvoorbeeld een speciaal trappetje bij onze bank. De laatste vorm van Patella is dan niet aangeboren maar ontstaan door trauma. >> video over Patella luxatie <<
Open fontanel: Als een pup geboren wordt dan sluiten de schedelbeenderen nog niet volledig op elkaar aan. De ruimte die nog open is noemt men net als bij mensen babies, de fontanel. Als de pup opgroeit moet de fontanel steeds kleiner worden, zodat de schedel zo goed mogelijk dicht kan groeien en de hersenmassa eronder goed kan beschermen. De open fontanel is altijd een raskenmerk geweest van de chihuahua, maar het streven is om deze zo klein mogelijk of zelfs helemaal geen fontanel te hebben.
Levershunt: Dit is een nare ziekte waarbij de hond in feite zichzelf vergifigd. Deze aandoening wordt dus dodelijk als u er niets aan doet! Honden met een levershunt moeten worden geopereerd. Maar niet iedere hond kan hiermee worden geholpen, een speciaal dieet is dan noodzakelijk. Door middel van een bloedtest kunnen honden hierop worden getest. Vanzelfsprekend is dat met deze honden niet mag worden gefokt!
Onder- of bovenbeet: Normaal gesproken heeft een Chihuahua een schaar- of tanggebit. Doordat de onder- en bovenkaak afzonderlijk groeien, kan het gebeuren dat de een langer wordt dan de andere. Het is een erfelijk probleem wat bij veel kleine rassen voor komt. Een goede fokker zal niet fokken met honden met een verkeerde beet.

Ook het krijgen van dubbele tanden bij niet correct wisselen is een veel voorkomend iets waarbij men de natuur een handje moet helpen, tanden trekken onder narcose is dan vaak noodzakelijk. De narcose bij een Chihuahua geeft wel risico's, lees hier meer over de narcose bij een Chihuahua en welke rol u hierin speelt

Entropion: Dit is een erfelijke aandoening aan de oogleden. Bij entropion krullen de wimpers naar binnen. Doordat de wimpers op de oogbol komen te liggen, ontstaat irritatie die tot rode en tranende ogen leidt. De ogen gaan ontsteken en etteren. Dit kan op termijn ernstige schade aan het hoornvlies veroorzaken en uiteindelijk zelfs tot blindheid leiden. Entropion kan operatief worden gecorrigeerd.
PRA: oftewel Progressieve Retina Atrophy, is een netvliesafwijking die bij veel rassen voorkomt en tot blindheid leidt. Het begint meestal met slecht zien in het donker (nachtblindheid) en leidt uiteindelijk na enkele jaren tot volledige blindheid.
Reversed Sneezing kan bij iedere Chihuahua optreden; dus onafhankelijk waar u de hond koopt. Reversed Sneezing betekent omgekeerd niezen. Een behoorlijk eng uitziend verschijnsel maar geheel onschuldig. De hond gaat hierbij geforceerd door de neus ademhalen. Dit geeft een snurkend of rochelend geluid. Doordat het slijmvlies in de keel geirriteerd is ontstaat er een soort verkrampte toestand in de spiertjes van de keelholte. Meestal komt dit door opwinding of door haastig eten of drinken. Meestal duurt de aanval slechts een paar seconden tot een minuut. Door over het keeltje te wrijven of het neusje even dicht te houden kunt u helpen dit te stoppen.
Leptosprirose - ziekte van Weil: Wij, als ervaren chihuahuafokker hebben helaas moeten meemaken dat enkele van onze pups na het toedienen van deze Lepto inenting zeer ziek werden. En er zijn zelfs chihuahua pups door deze Lepto inenting overleden. In overleg met onze dierenarts hebben we daarom besloten dat vanaf de 2de puppy, enting Lepto bij onze chihuahua's niet meer wordt toegevoegd aan de cocktail. Lepto enting is niet verplicht in Nederland. Er is blijkbaar een te hoge risico met deze enting i.c.m. het ras chihuahua. Daarom geven wij deze Lepto enting niet of pas als de pup ouder is. Voor meer over Leptospirose ? Ziekte van Weil klik hier >> video over Leptosprirose <<
© Copyright and design by An's Angels
Foto's, video's en illustraties op de website mogen niet worden gebruikt zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming.
You may not distribute, exchange, modify, sell, or transmit anything you copy from this Site, including text, images, photo's, and video, for any business, commercial, or public purpose.